Witaj na forum Strona Główna
HomeStrona główna  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Gulasz Skandynawski
Autor Wiadomość
Dragomir 
Pitu pitu




Wiek: 31
Posty: 1090
Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 12:49 am   Gulasz Skandynawski

Bardzo popularna potrawa podczas wypraw wikingów zaliczana do tzw. Potraw jednogarnkowych. - 5 l. Wody
- 4 kg. Kawałków różnych mięs z dziczyzny
- Różne warzywa
- Liście babkowe
- Gorczyca
- Ziarna jałowca
- Sól
- Chleb żytni
W metalowym kociołku zagotowujemy wodę. Dodajemy liście bobkowe, ziarna jałowca, gorczycę i warzywa. Wrzucamy mięso. Gotujemy. Doprawiamy do smaku solą. Gdy mięso będzie miękkie i warzywa ugotowane zdejmujemy kociołek z ognia. Chleb łamiemy na kawałki i wrzucamy do gulaszu aż do zgęstnienia. Dziczyznę można zastąpić innymi mięsami takimi jak baranina, wołowina, wieprzowina.
_________________

Zapraszam do portfolio fotograficznego
www.MarcinKulda.pl - fotograf Zduńska Wola
 
     
Świetlana 




Wiek: 41
Posty: 46
Skąd: Radomsko
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 11:16 am   

4 kg. Kawałków różnych mięs z dziczyzny......... jeszcze różnych gatunków... toz to faktycznie polowanie musi być najpierw......
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Reklama