Witaj na forum Strona Główna
HomeStrona główna  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Baranina duszona w piwie
Autor Wiadomość
Dragomir 
Pitu pitu




Wiek: 30
Posty: 1090
Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 11:44 pm   Baranina duszona w piwie

czas przygotowania: 1 godz. - 1,5 kg baraniny z łopatki
- 500 g cebuli
- 500 g ziemniaków
- 1 por
- 3 marchewki
- 2 gałązki selera
- 0,25 l jasnego piwa
- pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz do smaku
Mięso pokrajać w plastry, lekko zbić. Najlepiej zalać zsiadłym mlekiem i odstawić w chłodne miejsce na 24 godz. Oczyszczone i umyte jarzyny pokrajać w plasterki. W garnku układać warstwami: jarzyny, plastry mięsa, wierzchnią warstwę musi stanowić mięso. Posolić, posypać pieprzem. Dorzucić posiekaną natkę, podlać piwem wymieszanym ze szklanką wody. Dusić 60 minut na bardzo małym ogniu.
_________________

Zapraszam do portfolio fotograficznego
www.MarcinKulda.pl - fotograf Zduńska Wola
 
     
Traper 
Mało pisaty

Posty: 8
Skąd: Polska
Wysłany: Czw Wrz 22, 2016 10:22 am   

mmm to pysznie na pewno bedzie smakowało z chęcią właśnie bym sobie to zrobił.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Reklama