Żeliwny kociołek wysmarować wewnątrz tłuszczem, wyłożyć całymi liśćmi kapusty, ułożyć warstwę pokrojonych w grube plastry ziemniaków, warstwę plastrów chudego boczku, warstwę starych na grubej tarce buraków, warstwę grubych plastrów cebuli, warstwę grubych plastrów jabłka i na wierzch warstwę ziemniaków. Wszystko zalać kwaśną śmietaną i dusić nad ogniskiem aż ziemniaki na wierzchu będą miękkie. Można użyć dużej brytwanny do pieczenia mięsa i dusić w piekarniku. Przyprawy do smaku.
Autor przepisu: Anna Sumińska
Gdzie jest napisane? Nigdzie, ale chyba sama formuła tego forum sugeruje, że o historycznych sprawach rozmawiamy. Jeśli jednak nie to chyba można rownie dobrze wrzucić do tego działu najciekawsze przepisy na hamburgery itp a w dziale Stroje wrzucic wykroje sukni balowych i garniturów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum